Predavači

 • Alisa Lingo
  Alisa Lingo
  Partner and CEO Alphabet Group

  Kako neko sa iskustvom u ljudskim resursima od preko 12 godina, sa 5 godina iskustva kao menadžer, 2 godine razvijala Start Up-ove do stabilnih kompanija, a pritom završila svjetsku književnost, postane executive Coach?
  Odgovor je jednostavan, dovoljno je da se zaljubite u ovu vrstu posla. Coca Cola BIH, Autority Partners i druge kompanije u kojima je radila Alisa Lingo, su je samo podstakle da radi na sebi i da nastavi potragu za onim što je bilo dovoljno da sama krene u poduzetničke vode. Danas je vlasnica i osnivačica Golden Ratio Company koja je bavi razvijanjem ljudskih potencijala. Njen pristup je ukorijenjen u uvjerenju da svladavanje vodstva, inspiriranje drugih, izgradnja sjajnih timova i stvaranje nevjerojatnih organizacija počinje sa svladavanjem vlastitog vodstva. Njeni programi usmjeravaju ljude da u potpunosti preuzmu autorstvo nad svojim životima, tako da su osnaženi da vode iz srca, stvarajući prostor i podršku onima oko sebe da daju najbolje od sebe u sve što rade. Tako stvaramo bolje ljude, bolje zajednice, bolje tvrtke i bolji svijet.

 • Amina Durmo Trlin
  Amina Durmo Trlin
  Članica Uprave ProCredit Bank

  Amina Durmo Trlin od 2019. obnaša funkciju članice Uprave ProCredit Bank i trenutno je nadležna za segment poslovanja sa privredom (mala i srednja preduzeća), za poslove sa stanovništvom, kao i za mrežu poslovnih jedinica, te odgovorna za rad Odjela za održivi razvoj i komunikacije. Karijeru u ProCredit Bank započinje 2013., gdje je od početka bila posvećena poslovnom segmentu malih i srednjih preduzeća. Također je članica Komiteta za upravljanje zaštitom okoliša, kao i Komiteta za ljudske resurse. Pored formalne edukacije i profesionalne ekspertize, Amina Durmo Trlin je završila i interne edukacije poput bankarske akademije i trogodišnje međunarodne ProCredit Management Akademije. Stečeno iskustvo kroz pomenute akademije, ali i radno mjesto, koristi za zagovaranje digitalizacije i energetsku tranziciju Bosne i Hercegovine.

 • Emina Muharemović
  Emina Muharemović
  Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim poduzećima (Retail), Sparkasse Bank

  Emina Muharemović iza sebe ima skoro 30 godina dugo iskustvo u bankarstvu, a preko 20 na menadzerskim pozicijama u Raiffeisen banci, Sberbank i sada u Sparkasse Banci BiH. Njeno polje ekspertize je prodaja i razvoj proizvoda u bankarstvu, a u svojoj karijeri je upravljala timovima od više stotina ljudi. Poziciju prve žene Retaila u jednom velikom bankarskom sistemu, sa svom njenom širinom i kompleksnošću, Emina nosi sa lakoćom jer nije samo vrhunska bankarska ekspertica, nego i NLP Master trener, Coach i NLP psihoterapeut.

 • Ivana Matić
  Ivana Matić
  Osnivačica i direktorica Women in Adria
 • Ljiljana Krsman
  Ljiljana Krsman
  Članica Uprave NLB Banka a.d, Banja Luka

  Ljiljana Krsman rođena je 16.07.1965. godine u Sarajevu.

  Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1989. godine.

  Ljiljana Krsman je svoju karijeru u oblasti finansija započela odmah po završetku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na poziciji finansijskog analitičara u čuvenoj kompaniji FAMOS, koja je u to vrijeme brojala preko 13.000 zaposlenih. Svoj profesionalni razvoj nastavlja na pozicijama finansijskog konsultanta, finansijskog direktora i revizora u nekim od najuspješnijih organizacija, kompanija i osiguravajućih kuća.

  Svoje ekspertske vještine i znanja u oblasi finansija od 2005. godine primjenjivala je u Hypo Alpe Adria banci. Započevši karijeru u banci kao nagrađivani direktor poslovnice na Palama, unaprijeđena je na poziciju direktora prodaje za čitavu regiju Istočnog Sarajeva, nakon čega je vrlo brzo postala direktor Sektora za upravljanje prodajom na nivou Banke.

  U Hypo Alpe Adria bank a. d. Banja Luka, a potom i Addiko bank a. d. Banja Luka, Krsman je naročito visoke rezultate pokazala kao direktor GSS za administraciju klijenata i računa, kao i na poziciji direktora Centralne upravljačke funkcije za administraciju klijenata i računa i Dokumentacioni centar na nivou čitave grupacije, dok je kao direktor Odjela operacija uspješno realizovala neke od najznačajnijih projekata u oblasti organizacije i optimizacije procesa na nivou Banke, čime se afirmisala kao jedan od najboljih stručnjaka u finansijskoj i bankarskoj oblasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

  U NLB Banci a.d. Banja Luka je od februara 2022. godine kao Savjetnik Uprave, a od 01.04.2022. godine je na poziciji Člana Uprave, zadužena za poslove sa stanovništvom i SME.
  Živi u Banjaluci, udata je i ima dvoje djece.

 • Marina Glavak
  Marina Glavak
  Voditeljica isporuke i upravljanja projektima, LeverUP

  Nakon studija Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, započela je svoju raznoliku petnaestogodišnju karijeru. Prošla je kroz telekomunikacijsku, naftnu, trgovačku te mnoge druge industrije, a radila je kao BI i EPM konzultantica, pa i Solution Arhitect za Oracle tehnologije, prije nego što se usmjerila prema vođenju timova i upravljanju projektima. Svoj poslovni put u LeverUP-u započela je kao Customer Success and Alliance Manager (Menadžerica korisničkog uspjeha i suradnje), a sada, kao Head of Delivery, vodi i mentorira jedan ambiciozan tim mladih ljudi, definira procedure i standarde rada, prati poslovne rezultate te strukturira projekte implementacije Salesforceovih alata za domaće i strane klijente. U slobodno vrijeme, Marina meditira, bavi se zen jogom i sportskim aktivnostima poput plivanja i trčanja, boravi u prirodi, vrtlari, čita, te uživa u glazbi i izvedbenim umjetnostima kao što je suvremeni ples.

 • Mirna Delić
  Mirna Delić
  Izvršna direktorica Sektora poslova sa pravnim licima i SME, Intesa Sanpaolo Banka dd BiH

Datum

19 lis 2023
Expired!

VRIJEME

12:00 - 17:00

Sarajevo 19.10.2023: Konferencija za žene u bankarstvu i sektoru finansijskih usluga

Žene su sve obrazovanije, sve više ih pokreće vlastite tvrtke, a istovremeno su jako nezadovoljne uslugama koje dobivaju od banaka kao poduzetnice i kao fizičke osobe. Zahvaljujući EBRD-u, neke banke u jugoistočnoj Europi su uspješne u targetiranju poduzetnica, prvenstveno zahvaljujući inicijativi žena unutar banaka. S druge strane, visokoobrazovane žene još uvijek ne postoje kao segment u bankama i ostatku financijskog sektora poput osiguranja, mirovinskih fondova…

Samo banke s dovoljno žena na vodećim pozicijama mogu osvojiti rastuće žensko tržište. Zato drugu godinu za redom održavamo konferenciju za žene u bankarstvu i sektoru financijskih usluga. Cilj konferencije je osnaživanje žena koje već jesu u bankarstvu i sektoru financijskih usluga, privlačenje novih žena u industriju, te u konačnici povećanje broja žena u upravama banaka i ostalih financijskih institucija.

Agenda dolje niže.

Cijena ulaznice: 130 KM 

Studentska ulaznica: 65 KM

Za 5 i više osoba iz iste firme 20% popust

Prijave do 17.10.2023. do 13:00

 • U ulaznice uključeno: predavanja+ goodybag + ručak i osvježenja
 • Potrebna prijava
 • Broj mjesta ograničen

LOKACIJA:

PODACI ZA UPLATU:

Molimo izvršite uplatu na:

 • MATIĆ SAVJETOVANJE BH d.o.o
 • Maglajska ulica 1 71000 Sarajevo JIB: 4203047580008
 • Račun: Raiffeisen banka, 1610000291160061, opis plaćanja: Vaše ime i prezime – Konferencija bankarstvo

Program

16.6.2022.

12:00 - 13:00
Registracija i ručak
13:00 - 13:30
Jesu li žene zadovoljne uslugama banka
Žene imaju sve veću kupovnu moć, ne samo što odlučuju o kupovini unutar obitelji, u brakove ulaze s minimalno jednakim primanjima, a puno ih zarađuje i više od partnera. Prema istraživanju BCG-a, 73% žena je nezadovoljno sa kvalitetom usluga financijskih institucija, 71% je nezadovoljno sa uslugama osiguranja, investicijskih kuća i kartičara, 70% ih smatra da bi usluge trebale biti prilagođene njihovim potrebama. Prema istraživanju World Bank, žene su 16% sklonije štedjeti za nepredviđene troškove od muškaraca. U UK-u žene drže 41% svojih godišnjih primanja u štednji, dok muškarci drže 23%. Na taj način su značajan izvor likvidnosti za banke. Banke koja su članice organizacije Financial alliance for women za plasmane ženama imaju non-performing loan rate 1.5%, što je 53% manje nego za plasmane muškarcima. To sve za banke i ostale financijske institucije predstavlja neiskorišteni potencijal. Neke banke imaju posebne proizvode za poduzetnice i vide business case u tim plasmanima. U ovom izlaganju Ivana će se fokusirati na žene u segmentu stanovništva i prenijet će iskustva banaka iz Hrvatske o kupovnoj moći žena, njihovim iskustvima sa ženama korisnicama kredita i kreditnih kartica, vrijedi li predrasuda da žene peglaju kartice i prekomjerno se zadužuju, te sklonošću riziku žena, kakve savjete žene žele dobiti i traže li žene savjete o investiranju i u što ulažu?
Predavači
Ivana Matić
13:30 - 14:00
Uspjeh ima strukturu
Naša kultura podupire ideju da uspjeh može doći preko noći. Zapravo, rijetko stigne u jednom trenutku. Uspjeh dolazi kao posljedica rada, ravnomjernog truda, stalnog usavršavanja i nezasitne gladi za znanjem. Kojim god poslom da se bavite, put kojim prolazite je isti. Podijelit ću sa učesnicama svoje iskustvo u bankarstvu. Kako postižem ravnotežu i nosim se sa klijentima, prodajom, uposlenicima, porodicom, poslodavcem, zdravljem. Uvijek iznova i iznova sa novim ciljevima i novom energijom. Principi i strategija uspjeha su važni za prepoznati i pomoći će učesnicima da prepoznaju svoje uspješne obrasce.
Predavači
Emina Muharemović
14:00 - 14:30
Zašto me moja banka ne poznaje: Kako najmoćniji CRM na svijetu pomaže financijskim ustanovama
Marina Glavak podijelit će načine na koje Salesforce, najmoćniji CRM na svijetu, može pomoći financijskim ustanovama da svojim korisnicima pruže nezaboravno personalizirano iskustvo. Kako vam Salesforce može pomoći u analizi podataka o klijentima, prepoznavanju trendova i donošenju odluka temeljenih na podacima za poboljšanje vaših bankarskih usluga? I kako možete prilagoditi svoje proizvode, usluge i komunikaciju individualnim preferencijama, povećavajući zadovoljstvo i lojalnost kupaca uz Salesforce?
Predavači
Marina Glavak
14:30 - 14:45
Pauza za kavu
14:45 - 15:30
4 vrste lidera i zašto svi žele Rezonantnog u svojoj blizini
U svakoj grupi lider posjeduje maksimalnu moć da usmjerava emocije svakog pojedinca. Ako se emocije ljudi podstaknu tako da prerastu u entuzijazam, učinak može izuzetno da se poveća; ako se u ljudima izazovu zlovolja i anksioznost, oni će zaostajati. Sljedbenici od lidera, između ostalog, očekuju emocionalnu vezu zasnovanu na suosjećanju – empatiju. Liderstvo uvijek, i u dobru i u zlu, uključuje ovu primarnu dimenziju. Kada pokrenu emocije u pozitivnom pravcu lideri iz svakoga izvlače ono što je najbolje. Alisa će vas naučiti šta su sličnosti i razlike 4 vrste lidera, a svi želimo Rezonantnog u svojoj blizini.
Predavači
Alisa Lingo
15:30 - 15:50
TBD
Predavači
Amina Durmo Trlin
15:50 - 16:15
Žena u korporativnom bankarstvu Intesa Sanpaolo Banka dd BiH
Predavači
Mirna Delić
16:15 - 16:40
TBT
Predavači
Ljiljana Krsman
Ivana Matić
Ivana Matić
Osnivačica i direktorica Women in Adria
Emina Muharemović
Emina Muharemović
Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim poduzećima (Retail), Sparkasse Bank
Emina Muharemović iza sebe ima skoro 30 godina dugo iskustvo u bankarstvu, a preko 20 na menadzerskim pozicijama u Raiffeisen banci, Sberbank i sada u Sparkasse Banci BiH. Njeno polje ekspertize je prodaja i razvoj proizvoda u bankarstvu, a u svojoj karijeri je upravljala timovima od više stotina ljudi. Poziciju prve žene Retaila u jednom velikom bankarskom sistemu, sa svom njenom širinom i kompleksnošću, Emina nosi sa lakoćom jer nije samo vrhunska bankarska ekspertica, nego i NLP Master trener, Coach i NLP psihoterapeut.
Marina Glavak
Marina Glavak
Voditeljica isporuke i upravljanja projektima, LeverUP
Nakon studija Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, započela je svoju raznoliku petnaestogodišnju karijeru. Prošla je kroz telekomunikacijsku, naftnu, trgovačku te mnoge druge industrije, a radila je kao BI i EPM konzultantica, pa i Solution Arhitect za Oracle tehnologije, prije nego što se usmjerila prema vođenju timova i upravljanju projektima. Svoj poslovni put u LeverUP-u započela je kao Customer Success and Alliance Manager (Menadžerica korisničkog uspjeha i suradnje), a sada, kao Head of Delivery, vodi i mentorira jedan ambiciozan tim mladih ljudi, definira procedure i standarde rada, prati poslovne rezultate te strukturira projekte implementacije Salesforceovih alata za domaće i strane klijente. U slobodno vrijeme, Marina meditira, bavi se zen jogom i sportskim aktivnostima poput plivanja i trčanja, boravi u prirodi, vrtlari, čita, te uživa u glazbi i izvedbenim umjetnostima kao što je suvremeni ples.
Alisa Lingo
Alisa Lingo
Partner and CEO Alphabet Group
Kako neko sa iskustvom u ljudskim resursima od preko 12 godina, sa 5 godina iskustva kao menadžer, 2 godine razvijala Start Up-ove do stabilnih kompanija, a pritom završila svjetsku književnost, postane executive Coach? Odgovor je jednostavan, dovoljno je da se zaljubite u ovu vrstu posla. Coca Cola BIH, Autority Partners i druge kompanije u kojima je radila Alisa Lingo, su je samo podstakle da radi na sebi i da nastavi potragu za onim što je bilo dovoljno da sama krene u poduzetničke vode. Danas je vlasnica i osnivačica Golden Ratio Company koja je bavi razvijanjem ljudskih potencijala. Njen pristup je ukorijenjen u uvjerenju da svladavanje vodstva, inspiriranje drugih, izgradnja sjajnih timova i stvaranje nevjerojatnih organizacija počinje sa svladavanjem vlastitog vodstva. Njeni programi usmjeravaju ljude da u potpunosti preuzmu autorstvo nad svojim životima, tako da su osnaženi da vode iz srca, stvarajući prostor i podršku onima oko sebe da daju najbolje od sebe u sve što rade. Tako stvaramo bolje ljude, bolje zajednice, bolje tvrtke i bolji svijet.
Amina Durmo Trlin
Amina Durmo Trlin
Članica Uprave ProCredit Bank
Amina Durmo Trlin od 2019. obnaša funkciju članice Uprave ProCredit Bank i trenutno je nadležna za segment poslovanja sa privredom (mala i srednja preduzeća), za poslove sa stanovništvom, kao i za mrežu poslovnih jedinica, te odgovorna za rad Odjela za održivi razvoj i komunikacije. Karijeru u ProCredit Bank započinje 2013., gdje je od početka bila posvećena poslovnom segmentu malih i srednjih preduzeća. Također je članica Komiteta za upravljanje zaštitom okoliša, kao i Komiteta za ljudske resurse. Pored formalne edukacije i profesionalne ekspertize, Amina Durmo Trlin je završila i interne edukacije poput bankarske akademije i trogodišnje međunarodne ProCredit Management Akademije. Stečeno iskustvo kroz pomenute akademije, ali i radno mjesto, koristi za zagovaranje digitalizacije i energetsku tranziciju Bosne i Hercegovine.
Mirna Delić
Mirna Delić
Izvršna direktorica Sektora poslova sa pravnim licima i SME, Intesa Sanpaolo Banka dd BiH
Ljiljana Krsman
Ljiljana Krsman
Članica Uprave NLB Banka a.d, Banja Luka
Ljiljana Krsman rođena je 16.07.1965. godine u Sarajevu. Zvanje diplomiranog ekonomiste stekla je Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1989. godine. Ljiljana Krsman je svoju karijeru u oblasti finansija započela odmah po završetku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na poziciji finansijskog analitičara u čuvenoj kompaniji FAMOS, koja je u to vrijeme brojala preko 13.000 zaposlenih. Svoj profesionalni razvoj nastavlja na pozicijama finansijskog konsultanta, finansijskog direktora i revizora u nekim od najuspješnijih organizacija, kompanija i osiguravajućih kuća. Svoje ekspertske vještine i znanja u oblasi finansija od 2005. godine primjenjivala je u Hypo Alpe Adria banci. Započevši karijeru u banci kao nagrađivani direktor poslovnice na Palama, unaprijeđena je na poziciju direktora prodaje za čitavu regiju Istočnog Sarajeva, nakon čega je vrlo brzo postala direktor Sektora za upravljanje prodajom na nivou Banke. U Hypo Alpe Adria bank a. d. Banja Luka, a potom i Addiko bank a. d. Banja Luka, Krsman je naročito visoke rezultate pokazala kao direktor GSS za administraciju klijenata i računa, kao i na poziciji direktora Centralne upravljačke funkcije za administraciju klijenata i računa i Dokumentacioni centar na nivou čitave grupacije, dok je kao direktor Odjela operacija uspješno realizovala neke od najznačajnijih projekata u oblasti organizacije i optimizacije procesa na nivou Banke, čime se afirmisala kao jedan od najboljih stručnjaka u finansijskoj i bankarskoj oblasti u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. U NLB Banci a.d. Banja Luka je od februara 2022. godine kao Savjetnik Uprave, a od 01.04.2022. godine je na poziciji Člana Uprave, zadužena za poslove sa stanovništvom i SME. Živi u Banjaluci, udata je i ima dvoje djece.