Predavač

 • Kemal Hadžić
  Kemal Hadžić
  Vlasnik i CEO Key Consulting doo

  Kemal Hadžić je generalni direktor (CEO) i vlasnik konsultanske kuće Key Consluting. Sa preko 25 godina iskustva u menadžment konsaltingu, od kojih 11 godina u globalnoj konsultantskoj kući Accenture, podržavao je mnoge velike globalne multinacionalne organizacije u gotovo svakom industrijskom sektoru sa širokom paletom rješenja orijentiranih ka kupcu i rastu poslovanja. Kemal je radio za klijente u automobilskoj industriji, proizvodnji, energetskom sektoru, industriji dobara i usluga, vladinom i finansijskom sektoru, telekomu i bankarstvu.
  Kroz svoj rad posebno se dokazao u poslovnim dostigućima u izuzetno kompetitivnim tržištima: rast prihoda, profita, unapređenja poslovanja, ljudskih resursa i operativnih performasi. Njegov domen ekspertize uključuje, između ostalog strategija razvoja, poslovne transformacije, operativno restruktuiranje, krizni menadžment, upravljanje odnosima sa kupcima (CRM), prodaja i marketing, upravljanje novčanim tokovima (cach flow management), upravljanje troškovima, te unaprijeđenje ključnih pokazatelja poslovanja.
  Kemal je Senior Industry Advisor za Evropsku Banku za Obnovu i Razvoj (EBRD), aktivni član Bosanskohercegovačko – američka akademija umjetnosti i nauke i član je uprave kompanije Alma Ras, regionalnog lidera u tekstilnoj industriji. Diplomirao je Informatiku i računarske nauke na Univerzitetu u Amsterdamu na kojem posjeduje master (MSc) diplomu.

Datum

17 svi 2023
Expired!

VRIJEME

09:30 - 12:30

17.05.2023. Gradačac, Networking breakfast: Ključne stvari za profitabilno poslovanje

Poduzetnice moraju pronaći nove kupce i klijente, pobrinuti se da je posao odrađen, naplatiti ga, platiti zaposlenike i sve ostale troškove….

Na kraju cijele te muke moraju se zapitati isplati li se to sve uopće? Koliko smo zaradili na pojedinom poslu/projektu/proizvodu/usluzi? Koji poslovi/proizvodi su nam isplativi, a koje moramo prestati raditi jer na njima gubimo novac?

Koje alati nam mogu olakšati upravljanje financijama?

Kako pratiti uplate i isplate da nemamo problema s novcem?

Kada je vrijeme za širenje poslovanja i na koji način to financirati?

Poduzetnice uglavnom nemaju financijskog direktora koji se brine o svim ovim pitanjima. Računovodstvo je uglavnom vanjsko i njihov posao je da pripreme podatke koji su vam potrebni, ali prije toga morate znati što tražite, odnosno morate postaviti svoje poslovanje da ga možete pratiti.

Stoga vam dovodimo stručnjaka koji će vam pomoći da svoj biznis počnete gledati iz drugog kuta što vam omogućuje da znate:

 • Na čemu zarađujete, a gdje gubite novac
 • Gdje vam curi novac unutar tvrtke, koji troškovi su nužni, a koje možete rezati
 • Koji zaposlenici zarade svoju plaću, a koji ne
 • Kako razvijati poslovanje i kako to financirati

Na kraju znat ćete koliku dobit vi kao vlasnica očekujete i kako ju planirate zaraditi.

Sve informacije o našem Networking Breakfast-u i kako platiti kotizaciju pronaći ćete na našem linku.

Kontakt osoba: Vanja Spaho, [email protected]

LOKACIJA

JZU Banja Ilidža – Gradačac

Hazna bb

76250 Gradačac

CIJENA

Cijena ulaznice: 70 KM; 

Kako bi ste osigurali svoju ulaznicu, bitno je uplatiti iznos do kraja dana u utorak, 16.05.2023

PODACI ZA UPLATU: 

MATIĆ SAVJETOVANJE BH d.o.o

Maglajska ulica 1

71000 Sarajevo JIB: 4203047580008 Račun: Raiffeisen banka, 1610000291160061 s naznakom “Networking Breakfast Gradačac”

Program

17.05.2023 Networking Breakfast Gradačac

09:30 - 10:00
Registracija i doručak
10:00 - 11:30
Ključne stvari za profitabilan biznis
Predavači
Kemal Hadžić
11:30 - 12:30
Umrežavanje i diskusija
Kemal Hadžić
Kemal Hadžić
Vlasnik i CEO Key Consulting doo
Kemal Hadžić je generalni direktor (CEO) i vlasnik konsultanske kuće Key Consluting. Sa preko 25 godina iskustva u menadžment konsaltingu, od kojih 11 godina u globalnoj konsultantskoj kući Accenture, podržavao je mnoge velike globalne multinacionalne organizacije u gotovo svakom industrijskom sektoru sa širokom paletom rješenja orijentiranih ka kupcu i rastu poslovanja. Kemal je radio za klijente u automobilskoj industriji, proizvodnji, energetskom sektoru, industriji dobara i usluga, vladinom i finansijskom sektoru, telekomu i bankarstvu. Kroz svoj rad posebno se dokazao u poslovnim dostigućima u izuzetno kompetitivnim tržištima: rast prihoda, profita, unapređenja poslovanja, ljudskih resursa i operativnih performasi. Njegov domen ekspertize uključuje, između ostalog strategija razvoja, poslovne transformacije, operativno restruktuiranje, krizni menadžment, upravljanje odnosima sa kupcima (CRM), prodaja i marketing, upravljanje novčanim tokovima (cach flow management), upravljanje troškovima, te unaprijeđenje ključnih pokazatelja poslovanja. Kemal je Senior Industry Advisor za Evropsku Banku za Obnovu i Razvoj (EBRD), aktivni član Bosanskohercegovačko – američka akademija umjetnosti i nauke i član je uprave kompanije Alma Ras, regionalnog lidera u tekstilnoj industriji. Diplomirao je Informatiku i računarske nauke na Univerzitetu u Amsterdamu na kojem posjeduje master (MSc) diplomu.