poduzetnice mostar

Predavači

  • Alisa Gekić
    Alisa Gekić
    Direktorica, LINK Poduzetnički centar Mostar

    Alisa Gekić je magistrica ekonomije sa više od 17 godina iskustva u radu u civilnom sektoru. Direktorica je LINK Poduzetničkog centra Mostar koji je jedna od vodećih organizacija za ekonomski razvoj. Kroz svoj rad posebnu pažnju posvećuje podršci mladim osobama u izgradnji vještina s ciljem pronalaska zaposlenja ili samozaposlenja. Član je brojnih tijela za izradu Strateških dokumenata na svim nivoima, kao i aktivistica za razvoj civilnog sektora u BiH.

  • Ana Ćavar
    Ana Ćavar
    Vlasnica i direktorica Bonjour.ba

    Ana Ćavar je vlasnica i direktorica portala Bonjour.ba koji danas slovi za najpopularniji bh. lifestyle medij. Kao itekako poznato ime u kreativnoj industriji Bosne i Hercegovine, Ana ne krije zaljubljenost u svoj posao, a kao njegov najdraži dio ističe osmišljavanje i produkciju kampanja za klijente iz lifestyle niše. Tako je sa svojim timom za bosanskohercegovačko tržište producirala kampanje za brendove kao što su: Pantene, Coca-Cola, dm drogerie markt, Adidas, JYSK i mnoge druge.
    Rado ističe kako su autorski sadržaj visoke estetike te vrhunska produkcija ono što klijenti najviše cijene u njenom radu kao i radu njenog tima.
    Pored Bonjour.ba Ana je i odlična govornica, posebice na temu motivacije i inspiracije, a njezinu priču je prepoznala i globalna platforma TEDx na kojoj je Ana 2022. godine održala svoj TEDx govor.
    Uz to Ana je prepoznata i kao edukatorica te je kroz karijeru bila mentorica brendovima koji rade u domeni kreativnih industrija s ciljem da im pomogne u izgradnji njihovih PR strategija, kao i u pozicioniranju njihovog brenda na bh. tržištu.
    Ana je supruga, mama dvoje djece, foodie, zaljubljenica u putovanja i gourmet iskustva.

  • Elma Pašić
    Elma Pašić
    Komunikacijska ekspertica, (Consumer experience profesional)

    Elma Pašić je diplomirani psiholog, kogintivni biheviralni kouč, Ponint of you Practitioner. Nakon sticanja srednoškolskog zvanja programer, završila je studij psihologije slušala je i znanstveni master iz marketinga. Vjeruje u cjeloživotno učenje i da je znanje investicija sa najvećim povratom. Više od 30 godina se profesionalno bavi ljudima, njihovim potrebama i iskustvima. Bilo kao menadžerica, bilo kroz savjetodavni rad kao psihologinja ili kroz mentorstvo. Kroz svoju bogatu karijeru je bila liderica multidisplinarnih timova. Najduže je vodila BH ured i bila član Adria Borda u jednoj od vodećih interenacionalnih istraživačkih agencija – GfK. Vodila je tim za interne i eksterne komunikacije IT komapnije ZIRA. Aktivno učestvuje u radu različitih neprofitnih udruženja i član je odbora za komunikace driptva spihologa FIH Kao konsultantica je stekla je značajno iskustvo rada sa različtim sektorima, internacionalnim i lokalnim kompanijama u BiH i regiji. Dobitnica je priznaja za izuzetan doprinos u postavljanju trendova i razvoju FMCG industrije u BiH. Učesnica je brojnih konferencija, okruglih stolova i panel diskusija na temu brandinga, ponašanja potrošača, trendova, kompanijske kuture… Trenutno su joj u fokusu interesovanja employer branding, korprativne komunikacije i kultura. Ističe da iako živimo digitalno doba – digitalni su kanali komunikacije, a sama komunikacija koja je dalje usmjerena na čovjeka. Školovala se, živi i radi u Sarajevu; majka je šestnaestogodišnjeg sina. Svoje baterije puni kroz hodanje, ples, dokumetarn film i teatar. People person 😊

  • Ilijana Bodlović
    Ilijana Bodlović
    Osnivačica Fitness Anny

    Ilijana Bodlović, poznatija kao Anny, simbol je transformacije i snage. Njezina priča počinje u Konjicu, gradiću u Bosni i Hercegovini, gdje su ratne strahote prisilile njezinu obitelj na selidbu u Čapljinu, a zatim u Ljubuški. Ovdje, daleko od ratnih užasa, Ilijana je pronašla novi početak, ali ne i mir. Sa skromnim početcima, bez bogatih roditelja ili financijske sigurnosti, suočavala se s kreditima i svakodnevnim borbama koje su je, zajedno s naporima majčinstva, dovele do velikog broja kilograma i osjećaja očaja.
    Trenutak pred ogledalom bio je prekretnica. “Dosta!” rekla je sama sebi, odlučna da preuzme kontrolu nad svojim životom. Tako je započela njezina osobna revolucija: izgubila je gotovo 20 kilograma i, nadahnuta promjenom koju je postigla, upisala se na tečaj fitnessa. To iskustvo nije samo preoblikovalo njezino tijelo, već je probudilo i strast koja će je odvesti u svijet fitnessa kao profesije.
    Sa željom da i druge žene iskuse istu transformaciju, Ilijana je iznajmila mali prostor u Grudama. Prvi dani nisu bili idilični; prostor je bio daleko od savršenog, a treninge su održavali na klizavim pločicama koje su predstavljale dodatan izazov. Unatoč tome, njena strast i posvećenost postali su magnet za sve više žena. Prva zarada investirana je u poboljšanje prostora, a Fitness Anny postao je mjesto promjene ne samo tijela, već i života.
    Danas, sa 15,000 klijentica i 80 zaposlenih, Fitness Anny je više od fitness centra; to je zajednica koja raste i razvija se, pružajući podršku, motivaciju i inspiraciju ženama širom svijeta. Ilijana nije samo osnovala fitness program; ona je stvorila pokret koji osnažuje žene da budu najbolje verzije sebe.
    Ilijana Bodlović, Anny, žena je koja je iz svoje borbe stvorila priliku da pomogne drugima. Njena priča je svjedočanstvo o tome da se iz najvećih izazova mogu roditi najveći uspjesi. Njezin život, rad i Fitness Anny nisu samo testament njene snage, već i podsjetnik svim ženama: “Vrijediš, baš takva kakva jesi.” Ilijanin put do ovog trenutka bio je popločan izazovima, ali je njezina odlučnost i upornost prevladala sve prepreke. No, za Anny, ovo je tek početak.

  • Ivan Dodig
    Ivan Dodig
    Turizmolog. Predavač i istraživač

    . Osnivač Mediteranskog centra za održivi razvoj. Predsjednik Turističkog klastera Hercegovina. Doktorand primijenjene sociologije. Pokretač interdisciplinarnog znanstveno-stručnog časopisa “Održivost”.
    Rođen 1989. u Mostaru. Studij menadžmenta i biznisa u turizmu završio je u Novom Sadu, izborni modul Menadžment u kulturi. Magistrirao je u Mostaru iz područja upravljanja događajima, te stekao zvanje magistra menadžmenta u kulturnom turizmu. Honorarano angažiran na visokoškolskim ustanovama u BiH.

  • Maja Andrić
    Maja Andrić
    B2B Sales Consultant za BIH, JYSK West Balkan

    Karijeru u Jysk -u je započela 2019 godine kao voditelj trgovine u Trebinju. Kroz ovaj period se usavršavala I razvijala svoje prodajne sposobnosti. Ujedno sarađivala sa drugim kompanijama I taj razvojni put joj je pomogao da danas bude na poziciji koju obnaša. Posvećena je maksimalno razvoju novog segmenta poslovanja JYSK BUSINESS TO I jačanju prepoznatljivosti B2B odjela ove kompanije za BH tržište.

  • Mirko Tole
    Mirko Tole
    Direktor glavne filijale Mostar

    Mirko Tole rođen je 1. kolovoza 1980. u Mostaru, gdje je završio studij Ekonomije na Sveučilištu Mostar. Oženjen je i otac troje djece. Karijeru u bankarskom sektoru započeo je 2003. godine, a 2004. postaje bankarski službenik. Razvijao se profesionalno, stekao brojne kompetencije i priznanja te preuzeo inicijative u širenju mreže poslovnica. Imenovan je na više rukovodećih pozicija, uključujući direktora regije Hercegovina u Raiffeisen banci, gdje trenutno upravlja timom od 65 zaposlenika na 12 lokacija. Aktivan je i u suradnji s inicijativama poput “Women in Adria”.

  • Muris Čeljo
    Muris Čeljo
    Generalni Direktor, Kodeks d.o.o. Sarajevo

    Muris Celjo je iskusni lider u industriji informacionih tehnologija i usluga sa preko 20 godina iskustva. Trenutno obavlja funkciju generalnog direktora u Kodeks d.o.o. Sarajevo, gdje već više od jedne decenije uspješno vodi kompaniju.

    Muris je stručnjak u poslovnom planiranju, upravljanju bazama podataka, Windows serverima, pre-sales aktivnostima i cyber sigurnosti.
    Njegove vještine u menadžmentu i razvoju poslovanja podržane su diplomom iz inženjerstva sa Cleveland State University.
    Također je certificirani penetration tester, što dodatno potvrđuje njegovo duboko razumijevanje i stručnost u oblasti cyber sigurnosti.

    Prije preuzimanja trenutne pozicije, Muris je radio kao IT System Manager u Governance Accountability Project-u i IT Manager u kompaniji DAI, gdje je stekao dragocjeno iskustvo u upravljanju IT resursima i infrastrukturom.

    Muris je također certificirani ekspert CDT Verlab Instituta, čiji su stručnjaci uspješno certifikovani od strane Privredne komore Austrije. Oni donose bogato iskustvo i razumijevanje različitih aspekata digitalne transformacije, uključujući upravljanje projektima, analitičke vještine, strategijsko planiranje i implementaciju tehnoloških rješenja. Njihova ekspertiza pruža klijentima sveobuhvatnu podršku u optimizaciji poslovnih procesa i ostvarivanju digitalnih inovacija.

  • Sanda Ljukovac
    Sanda Ljukovac
    HR konzultant, Festina Lente d.o.o. Sarajevo

    Sanda Ljukovac, HR profesionalac, edukator i moderator, više od 25 godina profesionalno predana implementaciji i unapređenju poslovne oblasti Upravljanja ljudskim resursima u organizacijama. Aktivnost izgradnje i unapređenja prodajnih i univerzalnih vještina zaposlenika dizajnirala i provodila u različitim privrednim industrijama u BiH kao i kompanijama u regionu. Od 2015. godine aktivan je član i jedan od osnivača Udruženja za upravljanje ljudskim resursima. Pored diplome diplomiranog ekonomiste posjeduje niz HR licenci za profiliranje i procjenu kandidata, DDI Target selection licence alat za intervjuisanje i procjenu kandidata prilikom selekcijskog procesa, licencu po modelu HOGAN Assessment centra, Point of you praktičar, licence SDI modela u cilju identifikovanja i formiranja timova. U segmentu edukacije posjeduje niz certifikata i licenci za pripremu i izvedbu seminara sa fokusom na unaprijeđenje univerzalnih i prodajnih vještina. Posjeduje izraženu želju I motivaciju da stečena znanja i iskustva podijeli sa učesnicima seminara kroz interakciju i otvorene diskusije.

  • Tamara Marić
    Tamara Marić
    suvlasnica kompanije ELMAR d.o.o

    Tamara Marić, suvlasnica kompanije ELMAR d.o.o koja je osnovana je 1999. godine i bavi se otkupom i preradom ljekovitog bilja, te proizvodnjom organskih eteričnih ulja i hidrolata, kao i prirodne kozmetike. Svi proizvodi su organski sertifikovani po EU i NOP standardima, od strane Francuske sertifikacione kuće ECOCERT. Na području BiH raste preko 1000 ljekovitih biljaka, od čega preko 300 njih imaju komercijalnu vrijednost, a mi preradjujemo dvadesetak vrsta. Od tih dvadeset vrsta, najznačajniji su smilje, kadulja, vrijesak, lovor, ruzmarin, konopljika…Pored stalno zaposlenih radnika, kompanija ima sezonski angažovane berače koji sakupljaju ljekovito bilje, a koji svake godine prolaze obuku o pravilnom sakupljanju, kao i kooperante koji uzgajaju ljekovito bilje.98% proizvodnje izvozimo na svjetsko tržište, od EU preko Amerike, Kanade, Izraela do Kine. Kompanija je bila izlagač na prestižnim svjetskim sajmovima organske proizvodnje poput “BioFach” Nirnberg, “HI-Europe” Pariz i Amsterdam, “Expo west” Amerika, te sajmovi u Turskoj, Italiji, Kini…

  • Vanja Spaho
    Vanja Spaho
    Partnerica Women in Adria Bosna i Hercegovina

    Vanja Spaho ima snažno razumijevanje i iskustvo s više aspekata poslovnog razvoja – od strategije preko prodaje do komunikacije. Preko 23 godine općeg profesionalnog iskustva u komercijalnom sektoru stečeno u mnogim područjima poslovanja, od prodaje do razvoja I strategija u oblasti komunikacija i marketinga.
    Više od 15 godina posebno vrijednog iskustva u upravljanju događajima i komunikacijama izravno odrađeno s raznim lokalnim, regionalnim i međunarodnim klijentima: UNICEF, UN, Veleposlanstvo SAD-a, USAID, AmCham, Fond za otvoreno društvo, Audi, VW, Seat, Škoda I Porsche, ASA osiguranje, ASA A Leasing, Velux, Hifa Group, McDonalds, Lutrija BH, BH Telecom, Procter & Gamble, IFC Pepse, FedEx, Nike, Raiffeisen banka, Doncafe, Western Union itd.
    Opsežno praktično iskustvo u organizaciji i vođenju niza malih i velikih događanja u različitim poslovnim sektorima (FMCG Summit događaji, Ladies In Events, Ladies IN Awards 2017., INhoreca Confest 2018., Digitala.Press konferencija, Social Impact Award Završni događaj, itd.)
    Nesebično prenosi svoje vrijedno iskustvo mentorisanjem i savjetovanjem novim generacijama poduzetnika i aktivno sudjelujeluje u aktivnosti koje će stvoriti bolje okruženje za veći uticaj žena u poslovnom svijetu.

  • Vilma Tunjić Juzbašić
    Vilma Tunjić Juzbašić
    Direktorica za održivost, Mozaik

    • Vilma Tunjić Juzbašić trenutno radi kao Direktorica održivosti u Fondaciji
    Mozaik, u posebnom Odjelu Mozaik ESG Solutions. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, karijeru je počela u programu američke razvojne agencije USAID i nastavila na vodećim funkcijama u stranim financijskim institucijama, bankama i leasing kućama. Bila je i tri godine direktorica prvog fintech društva u BiH – IuteCredit s centralom u Tallinnu, Estonija. Živjela je, školovala se i radila u 3 europske države, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Hrvatskoj.
    Tijekom više od 20 godina radnog iskustva u financijskim institucijama, prvenstveno u korporativnom sektoru, intenzivno se susretala sa CSR (Corporate Social Responsibility) i bila fascinirana uspješnim vodećim tvrtkama koje uspijevaju da budu i profitabilne i da budu društveno odgovorne.
    To ju je ohrabrilo da se prije dvije i pol godine pridruži Fondaciji Mozaik i da radi na pokretanju biznisa koji potpomažu održivi razvoj (reciklaža plastike), doprinese razvoju programa društvenog bankarstva za startupe (program Korak po korak, Sparkasse banke) i gradi kapacitete i okruženje za održiva ulaganja.
    Vilma je trenutno u procesu pohađanja višemjesečne obuke i certificarenja na Frankfurt School of Finance and Management za ESG i Impact investing.

Datum

29 kol 2024
Expired!

VRIJEME

09:00 - 14:00

29.08.2024. Mostar: Konferencija za poduzetnice: Integracijom EU praksi do stepenice više u poslovanju

Usred tekućih diskusija o potencijalnom pristupanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, postoji ključni narativ koji često ostaje u sjeni: izvanredne priče bosanskohercegovačkih poduzetnica/ka koji predstavljaju primjer principa i standarda koje podržava EU.

Ove poduzetnice, kroz svoje inovativne poduhvate i pridržavanje normi EU, nude uvid u budućnost privatnog sektora Bosne i Hercegovine.

Prepoznajući transformativnu moć standarda EU, sve je veći naglasak na predstavljanju uspješnih firmi koje su usklađene s evropskim trendovima.

Ističući njihova dostignuća, ne samo da možemo biti ponosni na njihov uspjeh, već i pokazujemo opipljive prednosti integracije EU praksi u naša poslovanja.

Konferencija u Mostaru, posebno skrojena za poduzetnice postavlja se kao ključna platforma za učenje, umrežavanje i napredovanje.

Bez obzira na nivo iskustva u poduzetništvu, ova konferencija nudi niz uvida, veza i mogućnosti za rast.

Uz raznoliku postavu govornika u rasponu od početnih startupa do dobro etabliranih kompanija, konferencija ima za cilj uhvatiti suštinu otpornosti, prilagodljivosti i razmišljanja prema naprijed koji definiraju bosanskohercegovačko poduzetništvo. Objedinjavajući ova različita iskustva, događaj nastoji da inspiriše i osnaži učesnice da prihvate izazove i mogućnosti koje predstavljaju evropske integracije.

Cilj je jasan: njegovati kulturu inovacija, inkluzivnosti i napretka unutar bosanskohercegovačke poslovne zajednice, postavljajući temelje za prosperitetnu budućnost usklađenu sa evropskim standardima i vrijednostima.

Lokacija:

CODE HUB Mostar (zgrada Ledare)

Kardinala Stepinca bb, 88 000 Mostar, Bosna i Hercegovina

Datum:

29.08.2024., od 09:00h do 14.00

Ulaznice:

Women in Adria članice: besplatno

Izvan Women in Adria mreže: 20 KM uz obaveznu prijavu (dole niže).

Broj mjesta je ograničen.

Podaci za uplatu:

MATIĆ SAVJETOVANJE BH d.o.o

Maglajska ulica 1  

71000 Sarajevo  

IB: 4203047580008  

Račun: Raiffeisen banka, 1610000291160061 s naznakom “Konferencija za poduzetnice” 

Prijave i odjave su moguće do 27.08.2024.

Nakon toga ne vršimo povrat uplaćenih kotizacija.

Kontakt osoba: Vanja Spaho

Sve upite i dodatne informacije možete dobiti na [email protected]

Program

Prednosti integracije EU praksi u poslovanju kompanija

09:00 - 09:30
Registracija i networking
09:30 - 09:40
Uvodni i pozdravni govor - Women in Adria BIH
Predavači
Vanja Spaho
09:40 - 10:00
Op, op, opa, dolazi Evropa
Šta će od nas zahtijevati u segmentu upravljanja ljudskim resursima, koje ključne usklađenosti sa zakonima i propisima, većinu toga smo vidjeli na zvaničnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, možda malo pretenciozno, ali unutar kompanija će to uglavnom značiti drugačiji pristup. Šta je to tačno, uputiće nas Sanda.
Predavači
Sanda Ljukovac
10:00 - 10:20
Bonjour.ba & Lifestyle
Bonjour.ba je mjesto za sve žene (okej, priznaju i za muškarce) koje će uživati u lijepim pričama bez obzira započinju li svoj dan uz jaku kavu, opuštajući čaj ili osvježavajuću vodu s limunom. Ovo je priča o sjajnom putovanju i pomjeranju granica.
Predavači
Ana Ćavar
10:20 - 10:40
Kako hercegovačko bilje osvaja svjetsko tržište
Tamara će nam predstaviti sjajnu porodičnu poslovnu priču i pokazati kako se njihovi proizvodi izvoze na svjetsko tržište, čak 98 % od ukupne proizvodnje.
Predavači
Tamara Marić
10:40 - 11:00
Pauza za kavu
11:00 - 11:20
Digitalna transformacija
Transformacija je aktuelna u svim segmentima našeg života. Digitalna transformacija je već odavno aktuelna, ali ponekad nismo sigurna šta ona donosi sa sobom. Vjreovati je da ćemo imati koristi od nje, ali i izazaova o kojima će nam Muris pričati.
Predavači
Muris Čeljo
11:20 - 11:40
Zašto su bitni principi ESG-a za poslovanje u SME kompanijama
ESG znači korištenje ekoloških, društvenih i upravljačkih čimbenika za procjenu održivosti tvrtki. Vilma će nas uputiti koliko su bitni principi održivosti i njihova implementacija
Predavači
Vilma Tunjić Juzbašić
11:40 - 12:00
Kako sam od minusa na računu došla do tisuća zadovoljnih klijentica
Ilijana će podijeliti svoj inspirativni poduzetnički put. Od nezadovoljne žene, ona je danas najuspješnija fitness poduzetnica na Balkanu. Ali ni tu joj nije kraj, ona ima puno veće ambicije.
Predavači
Ilijana Bodlović
12:00 - 12:15
JYSK Business to Business – izvrsna ponuda za vašu kompaniju
Kompanija JYSK postala je bogatija za još jedan sektor, otvaranjem Business-to-Business (B2B) kancelarije u BiH. Glavni segmenti u fokusu novog sektora su turizam, HoReCa, javni kupci, poslovni prostori, kao i poslovanje sa nekretninama kojima će se omogućiti podrška i pomoć za sve specifične zahtjeve kupaca. Mogu vam pomoći pronaći dobro rješenje za vaše poslovne potrebe, tako da imate vremena i resursa da se usredotočite na svoje kupce. JYSK BUSINESS TO BUSINESS nudi širok izbor proizvoda za vaše poslovanje I ovo je sjajan primjer da uvidimo kako kompanije koji su svjetski brendovi uspješno posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine pritom ne odstupajući od standarda EU.
Predavači
Maja Andrić
12:15 - 13:00
Panel rasprava: Izazovi, mogućnosti i potencijali privrednog razvoja Hercegovine
Predavači
Alisa Gekić, Elma Pašić, Ivan Dodig, Mirko Tole
13:00 - 14:00
Ručak i networking
Vanja Spaho
Vanja Spaho
Partnerica Women in Adria Bosna i Hercegovina
Vanja Spaho ima snažno razumijevanje i iskustvo s više aspekata poslovnog razvoja – od strategije preko prodaje do komunikacije. Preko 23 godine općeg profesionalnog iskustva u komercijalnom sektoru stečeno u mnogim područjima poslovanja, od prodaje do razvoja I strategija u oblasti komunikacija i marketinga. Više od 15 godina posebno vrijednog iskustva u upravljanju događajima i komunikacijama izravno odrađeno s raznim lokalnim, regionalnim i međunarodnim klijentima: UNICEF, UN, Veleposlanstvo SAD-a, USAID, AmCham, Fond za otvoreno društvo, Audi, VW, Seat, Škoda I Porsche, ASA osiguranje, ASA A Leasing, Velux, Hifa Group, McDonalds, Lutrija BH, BH Telecom, Procter & Gamble, IFC Pepse, FedEx, Nike, Raiffeisen banka, Doncafe, Western Union itd. Opsežno praktično iskustvo u organizaciji i vođenju niza malih i velikih događanja u različitim poslovnim sektorima (FMCG Summit događaji, Ladies In Events, Ladies IN Awards 2017., INhoreca Confest 2018., Digitala.Press konferencija, Social Impact Award Završni događaj, itd.) Nesebično prenosi svoje vrijedno iskustvo mentorisanjem i savjetovanjem novim generacijama poduzetnika i aktivno sudjelujeluje u aktivnosti koje će stvoriti bolje okruženje za veći uticaj žena u poslovnom svijetu.
Sanda Ljukovac
Sanda Ljukovac
HR konzultant, Festina Lente d.o.o. Sarajevo
Sanda Ljukovac, HR profesionalac, edukator i moderator, više od 25 godina profesionalno predana implementaciji i unapređenju poslovne oblasti Upravljanja ljudskim resursima u organizacijama. Aktivnost izgradnje i unapređenja prodajnih i univerzalnih vještina zaposlenika dizajnirala i provodila u različitim privrednim industrijama u BiH kao i kompanijama u regionu. Od 2015. godine aktivan je član i jedan od osnivača Udruženja za upravljanje ljudskim resursima. Pored diplome diplomiranog ekonomiste posjeduje niz HR licenci za profiliranje i procjenu kandidata, DDI Target selection licence alat za intervjuisanje i procjenu kandidata prilikom selekcijskog procesa, licencu po modelu HOGAN Assessment centra, Point of you praktičar, licence SDI modela u cilju identifikovanja i formiranja timova. U segmentu edukacije posjeduje niz certifikata i licenci za pripremu i izvedbu seminara sa fokusom na unaprijeđenje univerzalnih i prodajnih vještina. Posjeduje izraženu želju I motivaciju da stečena znanja i iskustva podijeli sa učesnicima seminara kroz interakciju i otvorene diskusije.
Ana Ćavar
Ana Ćavar
Vlasnica i direktorica Bonjour.ba
Ana Ćavar je vlasnica i direktorica portala Bonjour.ba koji danas slovi za najpopularniji bh. lifestyle medij. Kao itekako poznato ime u kreativnoj industriji Bosne i Hercegovine, Ana ne krije zaljubljenost u svoj posao, a kao njegov najdraži dio ističe osmišljavanje i produkciju kampanja za klijente iz lifestyle niše. Tako je sa svojim timom za bosanskohercegovačko tržište producirala kampanje za brendove kao što su: Pantene, Coca-Cola, dm drogerie markt, Adidas, JYSK i mnoge druge. Rado ističe kako su autorski sadržaj visoke estetike te vrhunska produkcija ono što klijenti najviše cijene u njenom radu kao i radu njenog tima. Pored Bonjour.ba Ana je i odlična govornica, posebice na temu motivacije i inspiracije, a njezinu priču je prepoznala i globalna platforma TEDx na kojoj je Ana 2022. godine održala svoj TEDx govor. Uz to Ana je prepoznata i kao edukatorica te je kroz karijeru bila mentorica brendovima koji rade u domeni kreativnih industrija s ciljem da im pomogne u izgradnji njihovih PR strategija, kao i u pozicioniranju njihovog brenda na bh. tržištu. Ana je supruga, mama dvoje djece, foodie, zaljubljenica u putovanja i gourmet iskustva.
Tamara Marić
Tamara Marić
suvlasnica kompanije ELMAR d.o.o
Tamara Marić, suvlasnica kompanije ELMAR d.o.o koja je osnovana je 1999. godine i bavi se otkupom i preradom ljekovitog bilja, te proizvodnjom organskih eteričnih ulja i hidrolata, kao i prirodne kozmetike. Svi proizvodi su organski sertifikovani po EU i NOP standardima, od strane Francuske sertifikacione kuće ECOCERT. Na području BiH raste preko 1000 ljekovitih biljaka, od čega preko 300 njih imaju komercijalnu vrijednost, a mi preradjujemo dvadesetak vrsta. Od tih dvadeset vrsta, najznačajniji su smilje, kadulja, vrijesak, lovor, ruzmarin, konopljika...Pored stalno zaposlenih radnika, kompanija ima sezonski angažovane berače koji sakupljaju ljekovito bilje, a koji svake godine prolaze obuku o pravilnom sakupljanju, kao i kooperante koji uzgajaju ljekovito bilje.98% proizvodnje izvozimo na svjetsko tržište, od EU preko Amerike, Kanade, Izraela do Kine. Kompanija je bila izlagač na prestižnim svjetskim sajmovima organske proizvodnje poput "BioFach" Nirnberg, "HI-Europe" Pariz i Amsterdam, "Expo west" Amerika, te sajmovi u Turskoj, Italiji, Kini...
Muris Čeljo
Muris Čeljo
Generalni Direktor, Kodeks d.o.o. Sarajevo
Muris Celjo je iskusni lider u industriji informacionih tehnologija i usluga sa preko 20 godina iskustva. Trenutno obavlja funkciju generalnog direktora u Kodeks d.o.o. Sarajevo, gdje već više od jedne decenije uspješno vodi kompaniju. Muris je stručnjak u poslovnom planiranju, upravljanju bazama podataka, Windows serverima, pre-sales aktivnostima i cyber sigurnosti. Njegove vještine u menadžmentu i razvoju poslovanja podržane su diplomom iz inženjerstva sa Cleveland State University. Također je certificirani penetration tester, što dodatno potvrđuje njegovo duboko razumijevanje i stručnost u oblasti cyber sigurnosti. Prije preuzimanja trenutne pozicije, Muris je radio kao IT System Manager u Governance Accountability Project-u i IT Manager u kompaniji DAI, gdje je stekao dragocjeno iskustvo u upravljanju IT resursima i infrastrukturom. Muris je također certificirani ekspert CDT Verlab Instituta, čiji su stručnjaci uspješno certifikovani od strane Privredne komore Austrije. Oni donose bogato iskustvo i razumijevanje različitih aspekata digitalne transformacije, uključujući upravljanje projektima, analitičke vještine, strategijsko planiranje i implementaciju tehnoloških rješenja. Njihova ekspertiza pruža klijentima sveobuhvatnu podršku u optimizaciji poslovnih procesa i ostvarivanju digitalnih inovacija.
Vilma Tunjić Juzbašić
Vilma Tunjić Juzbašić
Direktorica za održivost, Mozaik
• Vilma Tunjić Juzbašić trenutno radi kao Direktorica održivosti u Fondaciji Mozaik, u posebnom Odjelu Mozaik ESG Solutions. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, karijeru je počela u programu američke razvojne agencije USAID i nastavila na vodećim funkcijama u stranim financijskim institucijama, bankama i leasing kućama. Bila je i tri godine direktorica prvog fintech društva u BiH – IuteCredit s centralom u Tallinnu, Estonija. Živjela je, školovala se i radila u 3 europske države, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Hrvatskoj. Tijekom više od 20 godina radnog iskustva u financijskim institucijama, prvenstveno u korporativnom sektoru, intenzivno se susretala sa CSR (Corporate Social Responsibility) i bila fascinirana uspješnim vodećim tvrtkama koje uspijevaju da budu i profitabilne i da budu društveno odgovorne. To ju je ohrabrilo da se prije dvije i pol godine pridruži Fondaciji Mozaik i da radi na pokretanju biznisa koji potpomažu održivi razvoj (reciklaža plastike), doprinese razvoju programa društvenog bankarstva za startupe (program Korak po korak, Sparkasse banke) i gradi kapacitete i okruženje za održiva ulaganja. Vilma je trenutno u procesu pohađanja višemjesečne obuke i certificarenja na Frankfurt School of Finance and Management za ESG i Impact investing.
Ilijana Bodlović
Ilijana Bodlović
Osnivačica Fitness Anny
Ilijana Bodlović, poznatija kao Anny, simbol je transformacije i snage. Njezina priča počinje u Konjicu, gradiću u Bosni i Hercegovini, gdje su ratne strahote prisilile njezinu obitelj na selidbu u Čapljinu, a zatim u Ljubuški. Ovdje, daleko od ratnih užasa, Ilijana je pronašla novi početak, ali ne i mir. Sa skromnim početcima, bez bogatih roditelja ili financijske sigurnosti, suočavala se s kreditima i svakodnevnim borbama koje su je, zajedno s naporima majčinstva, dovele do velikog broja kilograma i osjećaja očaja. Trenutak pred ogledalom bio je prekretnica. “Dosta!” rekla je sama sebi, odlučna da preuzme kontrolu nad svojim životom. Tako je započela njezina osobna revolucija: izgubila je gotovo 20 kilograma i, nadahnuta promjenom koju je postigla, upisala se na tečaj fitnessa. To iskustvo nije samo preoblikovalo njezino tijelo, već je probudilo i strast koja će je odvesti u svijet fitnessa kao profesije. Sa željom da i druge žene iskuse istu transformaciju, Ilijana je iznajmila mali prostor u Grudama. Prvi dani nisu bili idilični; prostor je bio daleko od savršenog, a treninge su održavali na klizavim pločicama koje su predstavljale dodatan izazov. Unatoč tome, njena strast i posvećenost postali su magnet za sve više žena. Prva zarada investirana je u poboljšanje prostora, a Fitness Anny postao je mjesto promjene ne samo tijela, već i života. Danas, sa 15,000 klijentica i 80 zaposlenih, Fitness Anny je više od fitness centra; to je zajednica koja raste i razvija se, pružajući podršku, motivaciju i inspiraciju ženama širom svijeta. Ilijana nije samo osnovala fitness program; ona je stvorila pokret koji osnažuje žene da budu najbolje verzije sebe. Ilijana Bodlović, Anny, žena je koja je iz svoje borbe stvorila priliku da pomogne drugima. Njena priča je svjedočanstvo o tome da se iz najvećih izazova mogu roditi najveći uspjesi. Njezin život, rad i Fitness Anny nisu samo testament njene snage, već i podsjetnik svim ženama: “Vrijediš, baš takva kakva jesi.” Ilijanin put do ovog trenutka bio je popločan izazovima, ali je njezina odlučnost i upornost prevladala sve prepreke. No, za Anny, ovo je tek početak.
Maja Andrić
Maja Andrić
B2B Sales Consultant za BIH, JYSK West Balkan
Karijeru u Jysk -u je započela 2019 godine kao voditelj trgovine u Trebinju. Kroz ovaj period se usavršavala I razvijala svoje prodajne sposobnosti. Ujedno sarađivala sa drugim kompanijama I taj razvojni put joj je pomogao da danas bude na poziciji koju obnaša. Posvećena je maksimalno razvoju novog segmenta poslovanja JYSK BUSINESS TO I jačanju prepoznatljivosti B2B odjela ove kompanije za BH tržište.
Alisa Gekić
Alisa Gekić
Direktorica, LINK Poduzetnički centar Mostar
Alisa Gekić je magistrica ekonomije sa više od 17 godina iskustva u radu u civilnom sektoru. Direktorica je LINK Poduzetničkog centra Mostar koji je jedna od vodećih organizacija za ekonomski razvoj. Kroz svoj rad posebnu pažnju posvećuje podršci mladim osobama u izgradnji vještina s ciljem pronalaska zaposlenja ili samozaposlenja. Član je brojnih tijela za izradu Strateških dokumenata na svim nivoima, kao i aktivistica za razvoj civilnog sektora u BiH.
Elma Pašić
Elma Pašić
Komunikacijska ekspertica, (Consumer experience profesional)
Elma Pašić je diplomirani psiholog, kogintivni biheviralni kouč, Ponint of you Practitioner. Nakon sticanja srednoškolskog zvanja programer, završila je studij psihologije slušala je i znanstveni master iz marketinga. Vjeruje u cjeloživotno učenje i da je znanje investicija sa najvećim povratom. Više od 30 godina se profesionalno bavi ljudima, njihovim potrebama i iskustvima. Bilo kao menadžerica, bilo kroz savjetodavni rad kao psihologinja ili kroz mentorstvo. Kroz svoju bogatu karijeru je bila liderica multidisplinarnih timova. Najduže je vodila BH ured i bila član Adria Borda u jednoj od vodećih interenacionalnih istraživačkih agencija - GfK. Vodila je tim za interne i eksterne komunikacije IT komapnije ZIRA. Aktivno učestvuje u radu različitih neprofitnih udruženja i član je odbora za komunikace driptva spihologa FIH Kao konsultantica je stekla je značajno iskustvo rada sa različtim sektorima, internacionalnim i lokalnim kompanijama u BiH i regiji. Dobitnica je priznaja za izuzetan doprinos u postavljanju trendova i razvoju FMCG industrije u BiH. Učesnica je brojnih konferencija, okruglih stolova i panel diskusija na temu brandinga, ponašanja potrošača, trendova, kompanijske kuture... Trenutno su joj u fokusu interesovanja employer branding, korprativne komunikacije i kultura. Ističe da iako živimo digitalno doba - digitalni su kanali komunikacije, a sama komunikacija koja je dalje usmjerena na čovjeka. Školovala se, živi i radi u Sarajevu; majka je šestnaestogodišnjeg sina. Svoje baterije puni kroz hodanje, ples, dokumetarn film i teatar. People person 😊
Ivan Dodig
Ivan Dodig
Turizmolog. Predavač i istraživač
. Osnivač Mediteranskog centra za održivi razvoj. Predsjednik Turističkog klastera Hercegovina. Doktorand primijenjene sociologije. Pokretač interdisciplinarnog znanstveno-stručnog časopisa "Održivost". Rođen 1989. u Mostaru. Studij menadžmenta i biznisa u turizmu završio je u Novom Sadu, izborni modul Menadžment u kulturi. Magistrirao je u Mostaru iz područja upravljanja događajima, te stekao zvanje magistra menadžmenta u kulturnom turizmu. Honorarano angažiran na visokoškolskim ustanovama u BiH.
Mirko Tole
Mirko Tole
Direktor glavne filijale Mostar
Mirko Tole rođen je 1. kolovoza 1980. u Mostaru, gdje je završio studij Ekonomije na Sveučilištu Mostar. Oženjen je i otac troje djece. Karijeru u bankarskom sektoru započeo je 2003. godine, a 2004. postaje bankarski službenik. Razvijao se profesionalno, stekao brojne kompetencije i priznanja te preuzeo inicijative u širenju mreže poslovnica. Imenovan je na više rukovodećih pozicija, uključujući direktora regije Hercegovina u Raiffeisen banci, gdje trenutno upravlja timom od 65 zaposlenika na 12 lokacija. Aktivan je i u suradnji s inicijativama poput "Women in Adria".

Prijavite se